Vill du göra praktik på Nasa våren 2018? Ansök nu!Rymdstyrelsen ger varje år 2-3 studenter möjlighet att under vårterminen göra praktik hos Nasa, där Rymdstyrelsen står för kostnaden för själva praktikplatsen samt ersättning för rese- och visumkostnader. Studenten betalar själv övriga kostnader som mat och logi. Terminen är ca 16 veckor lång och startar i början av januari 2018.

Du ansöker via kontaktformuläret, här.


Så tyckte 2017 års studenter om Nasa-praktiken

Under våren 2017 fick fyra svenska studenter möjlighet att delta i NASA International Internship Program.

- NASA International Internship Program eller det så kallade NASA I2 programmet är en upplevelse och möjlighet som kommer bli svår att toppa. Jag har getts möjlighet att träffa personer jag aldrig haft chansen att träffa under vanliga omständigheter. Lägg till att projektet jag jobbade med var otroligt intressant och mina kunskaper har ökat rejält. Så detta är kort sagt något jag varmt rekommenderar fler att göra" säger Hampus König.

Hampus König är en av fyra svenska studenter som gjorde praktik under våren 2017. Han hade sällskap av Marcus Johansson, Desirée Brundin och Kasper Janehag.

Desirée Brundin som läser vid KTH i Stockholm berättar att hennes praktik på NASA Ames till största delen handlade om vindtunneltester. - Jag kombinerade min praktik med mitt examensarbete för KTH och kunde på så sätt spendera en majoritet av tiden med att jobba på ett och samma projekt, säger hon. Även Marcus Johanssons gjorde sitt examensarbete i samband med praktiken. Hans arbete bestod bland annat av experimentella vindtunneltester med syfte att efterlikna förhållandena på Mars och sedan utvärdera den aerodynamiska prestandan av rotor-konfigurationen.

Senast uppdaterad: 7 september 2017