Rymdstyrelsen söker forskningsadministratör

Rymdstyrelsen söker nu en lösningsorienterad forskningsadministratör med god förmåga att samarbeta, strukturera, prioritera och ta initiativ. Du kommer i denna roll assistera myndighetens handläggare i arbetet med Rymdstyrelsens program inom forskning och utveckling. I tjänsten ingår även delansvar för IT-administrationen av myndighetens IT och telefonilösning. Sista ansökningsdag: 28 januari 2018.

Ansök via Poolias webbsida.


Arbetsuppgifter

I rollen som forskningsadministratör arbetar du med administrationen av Rymdstyrelsens forsknings- och teknikutvecklingsprogram samt de EU-projekt som Rymdstyrelsen deltar i. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att hantera och följa upp ansökningar, yttranden, rapporter och kontrakt samt underlag för arvoden till ledamöter och granskare. Tjänsten innebär täta internationella kontakter med olika experter inom rymdområdet (på svenska och engelska), att bistå vid möten med praktiska arrangemang och att utföra andra administrativa uppgifter såsom bokning av resor. I rollen som IT-stöd delar du tillsammans med en annan av våra medarbetare på ansvaret för myndighetens IT och telefoni. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att vara kontaktperson gentemot vår leverantör, fånga upp krav från organisationen samt att ta emot och vidareförmedla användarproblem till leverantören. Du kommer även att hantera inventarieförteckningen och att inom ramen för årligen fastställd IT- och telefonibudget beställa hård- och mjukvara för myndighetens behov. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma, såsom andrahandsansvar inom övriga delar av administrationen. Rymdstyrelsen är en liten myndighet vilket innebär att våra medarbetare behöver vara beredda att hjälpa till där behov uppstår, i stort som smått. Organisatoriskt är tjänsten placerad i Rymdstyrelsens stab och underställd stabschefen.

Utbildning och erfarenheter
Vi vill att du har minst en teoretisk gymnasieexamen motsvarande naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt program. Vidare ska du ha dokumenterat god erfarenhet av liknande program- eller projektadministration. Det är klart meriterande om du har någon form av erfarenhet av arbete inom IT-området. Mycket god svenska samt engelska i tal och skrift är ett krav. Vi ser också att du har mycket god kunskap om Word och Excel. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete i databasdrivna system.

Personliga egenskaper
Du är en noggrann, lösningsorienterad och strukturerad person som är van att arbeta självständigt, prioritera och planera framåt. Du har förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter, snabbt sätta dig in i processer och se din roll i helheten. Vidare är du i grunden en serviceorienterad person som trivs att samarbeta med och ha kontakt med såväl kollegor som externa parter. Vi värdesätter också om du är nyfiken och har en positiv och prestigelös inställning.

Om Rymdstyrelsen
Rymdstyrelsen är ansvarig myndighet för frågor som gäller den svenska rymd- och fjärranalysverksamheten, särskilt forskning och teknisk utveckling och fungerar som kontaktorgan för det internationella rymdsamarbetet inom dessa områden. Fackliga företrädare: Johan Köhler (SACO): 08-40 90 77 93, Göran Boberg (SACO): 08-40 90 77 83. ST-medlemmar representeras hos oss för närvarande centralt av ST-förbundet. Sacos företrädare kan också kontaktas om frågor som rör lokala förhållanden, även av medlemmar ur andra fackförbund.


Ansök via Poolias webbsida.

Senast uppdaterad: 15 december 2017